Bv. Dâmbovița 9, Timișoara 300425
0748/095.555
tattooinkstylestudio@gmail.com

Ingrijire si intretinere

Tattoo & Piercing Studio - Timisoara

Ingrijire TATUAJ

Procesul realizarii/finalizarii unui tatuaj nu se incheie in momentul in care acesta a fost realizat de catre artistul tatuator.
Dupa aceasta etapa incepe de fapt procesul de vindecare care poate dura in totalitate intre 3 si 4 saptamani si va trebui sa urmati cu atentie instructiunile de ingrijire ale tatuajului pentru a va asigura ca acesta va arata bine dupa vindecarea sa completa.
Pot aparea pe parcursul procesului de vindecare senzatii asemanatoare arsurilor solare sau usoare intepaturi, se poate inrosi sau umfla putin. Dar acesta este o parte normala in procesul de vindecare. Acestea vor disparea repede, imediat in zilele urmatoare.
Intelegand etapele vindecarii tatuajului, veti avea o perspectiva mai buna la ce sa va asteptati in zilele si saptamanile ce vor urma.
Primul stadiu al vindecarii incepe dupa ce tatuajul este terminat. In acest moment, puteti considera zona ca o rana deschisa, si va trebui sa o tratati ca atare. Artistul va spala zona cu grija si va aplica unguent si un bandaj pentru a o proteja de bacterii. Cei mai multi artisti recomanda sa tineti folia minim cateva ore si apoi sa o indepartati.

Detalii si indrumari privind ingrijirea tatuajului.

Ingrijire PIERCING

Montarea unui piercing implica si cateva riscuri, cum ar fi hepatita B, hepatita C, SIDA si unele reactii alergice. De aceea recomandarea noastra este ca aceasta operatiune sa fie efectuata doar intr-un studio de specialitate, cu ustensile sterile si piercinguri de buna calitate cum ar fi cele din otel chirurgical sau titan, si care respecte normele in vigoare privind Normele de igiena.
Scopul principal al ingrijirii este de a indeparta orice fel de secretii care se strang in jurul piercingului proaspat montat si prin intermediul carora bacteriile pot patrunde foarte usor in rana proaspata, ducand la infectarea ei. Iritatiile sau infectiile apar ca rezultat al unei ingrijiri defectuaose pe parcursul perioadei de vindecare.
Majoritatea piercingurilor par a fi vindecate inainte ca ele sa se fi vindecat complet, de aceea oamenii tind sa creada ca nu mai este necesar sa le ingrijeasca.
Ingrijirea este necesara insa pe toata perioada necesara pana la vindecarea completa.
Grija acordata unui nou piercing depinde de fiecare persoana in parte. Perioada critica de ingrijire este pe parcursul primei luni de la efectuarea operatiunii. Dar ingrijirea si supravegherea trebuie continuate cel putin pentru perioada minima indicata in cazul fiecarui tip de piercing.

Detalii privind ingrijirea piercing-ului